Museumssenteret i Hordaland

Ei stemme til tidaUTSATT: Strikkekafé: håndfarget garn med Fjord Fibres og Vaid plantefargeri

Publisert den 20.08.2020 - 08:10
20.08.2020 - 08:10

UTSATT:

Strikkekaféen er dessverre utsatt grunnet sykdom.

Ny dato kommer.

-------------------------------------------------------

Velkommen til strikkekafé med Fjord Fibres og Vaid Plantefageri

Vi inviterer til strikkekafé med håndfarget garn som tema. Det finnes mange måter å lage håndfarget garn på, og det blir stadig mer populært. Derfor har vi invitert to av våre lokale håndfargere, Gillian fra Fjord Fibres og Sascha fra Vaid Plantefargeri til å fortelle litt om prosessen med å håndfarge garn. Begge tar med seg sitt eget garn for salg.

Kaféen og salg av håndfarget garn starter kl. 18. Kl. 19 vil Sascha og Gillian fortelle litt om håndfarging og garnet de har med seg. Kaféen stenger kl. 21.

 

NB! Av hensyn til smittevern og smittesporing må alle som skal delta melde seg på på forhånd. Denne informasjonen lagrer vi i ti dager før det blir slettet.

Inngang koster kl. 80,-. og betales i døren.

Meld deg på ved å sende en epost til ellen.risbruna@muho.no eller ring/sms telefon 970 87 297.

Dersom du er blitt syk eller av andre grunner ikke kan delta ber vi deg gi beskjed slik at noen andre kan få plassen din. Send en epost til ellen.risbruna@muho.no

 

 

Fjord Fibres

Fjord Fibres er en bedrift, drevet av Gilly Hagemann, som baserer seg på garn håndfarget i Bergen. Sortimentet tilbyr hesper av håndfarget Sokkegarn, Blue faced Leicester, Corridale og Merino garn, fiber, maskemarkører, Soak ullvaskemiddel og håndlagde strikkeposer som er laget av Norsk stoff.

 Gilly håper du har like stor glede av garnet fra Fjord Fibres som hun hadde av å lage det!

Fjord Fibres finner du på nettside www.fjordfibres.com , Instagram som @fjordfibres og Facebook. 

Vaid Plantefargeri

Vaid Plantefargeri er drevet av Sascha Camilla Gade og selger plantefarget garn som er farget med kortreiste plantefarger fra egen fargehage og lyngheiene i Øygarden, og bruker ull fra lokale sauebønder på Vestlandet.

Sascha tar med den nyeste garnkolleksjon som heter regnbuefarger for salg på strikkekafeen, og fargene er farget på Sølje pelsullgarn og Vilje lammeullgarn.  

Hun tar også med sitt nyeste design: "Bergensk sommergenser" og "Snø krystall votter" til utstilling, siden designene holder på å bli teststrikket nå og oppskrifter ikke er ikke klar enda.  I tillegg selger hun oppskrifter og har med seg utstillingsmodeller til andre design: selbuvotter og bornholm genser.

Alle design er selvfølgelig strikket i plantefarget garn farget av Vaid Plantefargeri.

Vaid Plantefargeri finner du her, og på Instagram som @vaidplantefargeri.