Museumssenteret i Hordaland

Ei stemme til tida

Strikkekafé: "krotekofter" med Kristin Holte

Publisert den 04.09.2017 - 11:24
04.09.2017 - 11:24

Velkommen til strikkekafé tirsdag 31. oktober kl. 19

Kristin Holte er utdannet yrkesfaglærer i design og håndverk, har svennebrev i strikkehåndverkerfaget og en master i Tradisjonskunst fra HSN.

Hun har tidligere gitt ut bøkene «Votter og vanter» i 2010 (med forfatter Cathrine Glette), »Kofter» i 2012, «Strikkede Skatter»  i 2014. og har nå gitt ut boken «Krotekofter».

Kristin har holdt på med strikkedesign siden hun var ganske ung, har hatt eget firma med strikk, tekstil og smykker, svært fargerik i utrykket. De siste 10 årene har hun jobbet med motiver og med  inspirasjon både den tekstile og annen folkekunst.

Det er historiene som ligger bak motivene, symbolikk i motivene, fellestrekk fra andre lands folkekunst osv, hun synes er spennende. Derfor tar bøkene hennes ofte utgangspunkt i folkekunsten eller felles punkter fra folkekunsten.

Foredraget «Fra kritkroting til kofter» omhandler både dekorskikken med kritkroting og om arbeidet med «Krotekofter». Hun tar med modeller fra boken, og det blir selvsagt mulig å kjøpe boken og få den signert.

Flere av koftene i boken strikkes i ullgarnet ask fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Det vil bli salg av garnet i fargene som er representert i boken: halvbleket hvit, melert brun, bleket hvit, svart, ubleket hvit, mørk brun, melert mørk brun, melert grå og bonderød.

Ta gjerne med eget strikketøy!

Dørene åpner kl. 18, foredraget starter kl. 19.

Inngang kr 60,-

Arrangementet er en del av Kulturfest Åsane.