Museumssenteret i Hordaland

Ei stemme til tidaStrikkekafé - Inspirerende norske strikkemønstre med Wenche Roald

Publisert den 28.01.2019 - 14:40

Velkommen til strikkekafé med Wenche Roald tirsdag 26. mars kl. 19

Annichen Sibbern Bøhns klassiker Norske strikkemønstre hylles i ny strikkebok skrevet av strikkedesigner Wenche Roald. Wenche vil fortelle om boken på strikkekaféen.

Litt om boken:

I denne praktfulle og inspirerende strikkeboken som lanseres 10. januar 2019, finner du oppskrifter på vakre og moderne plagg, basert på diagrammene i Annichen Sibbern Bøhns  klassiker Norske strikkemønstre fra 1929. Den populære strikkedesigneren Wenche Roald (Wenches hobbyblogg) har kombinert de gamle diagrammene på nye måter og presenterer her nye oppskrifter på flotte og fargerike plagg for hele familien – fra kofter og gensere til strømper, votter og babytepper.  For første gang på over 70 år er også det ettertraktede samleobjektet Norske strikkemønstre gjenopptrykket og lagt ved i en lomme bakerst i boken.  Samlet er dette et inspirerende verk for både nye og viderekomne strikkere, og for dem som ønsker å tenke kreativt i egne strikkeprosjekter.

Det er 90 år siden Annichen Sibbern Bøhn på oppdrag fra Norsk Folkemuseum, utga Norske strikkemønstre som den første samlingen av klassiske, norske strikkemønstre i bokform. Boken gjorde mønstre som Setesdalgenseren og Selbuvotten tilgjengelig for offentligheten og var inspirasjonskilde til andre kjente mønstre som Mariusgenseren. Annichens samling ble en stor suksess som også utkom i flere utgaver og på engelsk. Annichen Sibbern Bøhn er også kjent for å ha designet den første «Eskimogenseren» med inspirasjon fra en genser i den første norske talefilmen, «Eskimo».  Du finner også oppskriften på denne moderne klassikeren i Inspirerende norske strikkemønstre.

Dørene åpner kl. 18.00, og foredraget starter kl. 19.00.

Åpen kafé med salg av hjemmebakte kaker, vafler og kaffe/te.
Ta gjerne med strikketøyet!

Inngang kr 60,-

28.01.2019 - 14:40