Museumssenteret i Hordaland

Ei stemme til tidaPop-up: Fjord Fibres og Økogarn

Publisert den 14.02.2019 - 14:51
14.02.2019 - 14:51

Fjord Fibres og Økogarn popper opp med salgsstand i kaféen på Norsk Trikotasjemuseum søndag 10. mars kl. 12-17.

Ta gjerne med strikketøyet, en god venn og slå deg ned i kaféen vår. Salg av rundstykker, hjemmebakte kaker, vafler, kaffe og te.

Gratis inngang i kaféen.

Museet er også åpent med faste omvisning i Salhus Tricotagefabrik hver hele time fra kl. 13-16. Kr 90,- for voksne, gratis for barn.Litt om utstillerne:

Fjord Fibres er en bedrift, drevet av Gilly Hagemann, som baserer seg på garn håndfarget i Bergen. Dette garn inneholder Norsk ull som ikke er superwash behandlet. Dette gjør at ullen beholder sine gode egenskaper. Sortimentet tilbyr hesper av håndfarget sokkegarn (80%ull / 20%polyester), håndfarget enkelt og dobbelt strikket sock blanks (Sokkeflak) , håndfarget 100% ull garn, maskemarkører, Soak ullvaskemiddel og håndlagde strikkeposer som er laget av Norsk stoff.

Navnet “Fjord Fibres” er kommet pga Gillians tilknytning til Bergen, som er kjent som “ Gateway to the Fjords”
Hennes glede for garn startet som barn da hennes mor lærte henne å strikke. Som voksen bodde hun på en gård som produserte ull fra Merino sauer og mohair fra Angora geiter. Nå som hun er bosatt i Bergen ønsker hun å videreføre sin glede for ull ved å håndfarge garn til sin egen bedrift.

Gillian håper du har like stor glede av garnet fra Fjord Fibres som hun hadde av å lage det!

Fjord Fibres finner du på nettside www.fjordfibres.etsy.com , Instagram som @fjordfibres og Facebook.

Garnnerden Mette, aka Økogarn, elsker kvalitetsgarn som har en miljøvennlig profil. De forskjellige garntypene hos Økogarn er derfor enten økologisk, miljømerket, resirkulert, fairtrade eller kortreist.

I tillegg tilbys strikkepinner og heklenåler i bambus og bjørk, og andre relaterte produkter som er produsert på miljøvennlige, bærekraftige og etiske måter. Mette har også med seg garnpakker på luer og halser.