Museumssenteret i Hordaland

Ei stemme til tidaLedig stilling som guide på Norsk Trikotasjemuseum

Publisert den 07.08.2018 - 11:22
07.08.2018 - 11:22

Guidestilling fast hver 3. søndag på Norsk Trikotasjemuseum, et museum i Museumssenteret i Hordaland 

Vil du være guide ved Bergens eneste nasjonale industriminne, på Norsk Trikotasjemuseum i Åsane?  

Norsk Trikotasjemuseum forvalter det spennende nasjonale industriminnet Salhus Tricotagefabrik og museet har særlig ansvar for historien til den norske tekstilindustrien. Hovedutstillingen er fabrikkanlegget, men vi har òg et galleri med skiftende utstillinger. Foruten utstillinger har vi en museumsbutikk og kafé.  

Alle som besøker museet får tilbud om en guidet tur i fabrikkanlegget og til denne viktige rollen trenger vi en ny guide. Du skal òg ta imot publikum, betjene kafeen og museumsbutikken.  

Vi trenger deg som liker å være sammen med andre mennesker og som liker å formidle fagkunnskap på en forståelig måte. Du vil jobbe sammen med andre formidlere, guider eller kafèverter, og arbeidstiden er i hovedsak på dagtid søndager mellom kl. 11-17. Ved siden av vil du få muligheten til å jobbe ekstra både ukedager og kveldstid. Det vil forekomme kveldsarbeid når vi tar imot grupper utenom åpningstid eller har arrangement kveldstid eller i helger. Vi vil foretrekke at du også liker å jobbe med barn. Museet har egne opplegg og omvisninger for barn gjennom hele året.    

Du må kunne beherske norsk og engelsk muntlig, være imøtekommende og selvstendig og du må synes at det er kjekt å bake kaker og greit å ta oppvasken ved siden av å guide publikum. Vi kan love deg en spennende ekstrajobb på et unikt museum hvor du vil bli en del av en fin gruppe formidlere og guider.  

Du vil få grundig opplæring.  

Fast arbeidstid: hver 3. søndag gjennom hele året som inngår i en vaktplan.  

Vi lønner våre guider ut fra tariff.  

 

Søknadsfrist: 20. august 2018.  
Oppstart: gjerne tidlig i september.  

Dersom du har spørsmål, ta kontakt med avd.leder på Norsk Trikotasjemuseum, på e-post: ann.ramstrom@muho.no, eller på tlf: 98867180.  

Du må bruke fastsatt søknadsskjema med CV. Du finner søknadsskjemaet her, eller ved å henvende deg til Museumssenteret i Hordaland på tlf: 55251802 eller e-post: post@muho.no.