Museumssenteret i Hordaland

Ei stemme til tida

Byttefest og foredrag med Frida Ottesen

Publisert den 05.04.2017 - 14:45
05.04.2017 - 14:45

 

27. april kl. 19.00

Norsk Trikotasjemuseum markerer Fashion Revolution Week, fra 24. -30. April med byttefest og foredrag med Frida Ottesen kjent fra nettserien Sweatshop laget av Aftenposten og Fremtiden i våre hender.

Fashion Revolution Week er en internasjonal uke som markerer kollapsen av tekstilfabrikken Rana Plaza i Bangladesh i april 2013 der mer enn 1000 mennesker omkom. Denne ulykken er bare en av mange som skjer i dagens tekstilindustri grunnet dårlig bygninger, uverdige arbeidsforhold og lav arbeiderlønn. Tekstilproduksjonen er nesten ikkeeksisterende Norge, og produksjonen har blitt flyttet til lavkostland i Asia løpet av de siste 60 årene. Men det er fortsatt europeiske og også norske motehus som kjøper klær fra disse fabrikkene.

Frida snakker om sine erfaringer og opplevelser fra Kambodsja, og møte med tekstilindustrien og tekstilarbeiderne. Hvordan føltes det å leve som en tekstilarbeider? Det blir et foredrag om etiske problemer, arbeidsforhold, levelønn og forbrukermakt.

Les mer om Frida på bloggen hennes.

 

Klesbyttefest!

Ta med deg et eller flere klesplagg i brukbar stand du ikke lengre bruker som andre kan få glede av. Kanskje finner du noe fint blant det andre har lagt fra seg?

NB! Vi tar kun i mot klær, ikke bøker, møbler eller andre gjenstander.

 

Byttemarkedet åpner kl. 18.00, og foredraget starter kl. 19.

Inngang kr. 100,- / Student kr. 70,-
 

Arrangementet er støttet av Bergen kommune