Museumssenteret i Hordaland

Ei stemme til tidaTlf. 55251080

post@muho.no

Museumssenteret i Hordaland (MuHo) består av fleire museum i Hordaland - i Salhus, på Lygra, Radøy og Osterøy. Vi har seks avdelingar: Bevaringstenestene, Norsk Trikotasjemuseum og Tekstilsenter, Havrå, Lyngheisenteret, Osterøy museum/Kulturverntenesta i Nordhordland og Vestnorsk utvandringssenter.

Velkommen til tiårets første strikkekafé på Norsk Trikotasjemuseum, 28.januar. Helga Gunerius Eriksen kjem til oss for å snakke om tekstilboka Sus og dus byter om - Kunsten å sy saman ei historie med ein raud tråd!

Meir om Strikkekafé: Kunsten å sy saman ei historie

Søndag 19. januar opna jubileumsåret. Vi starta utstillingsprosjektet "Vår stemme til tida" og feira med bursdagskake og konsert ved Kristoffer Kleiveland.I utstillinga "Vår stemme til tida"...

Meir om Opning av 100-årsjubileet til Osterøy museum

Fagdagane til Bevaringstenestene 13.-14. februar 2020 handlar om samlingar på flyttefot, og set fokus på flytting av museumsgjenstandar, og alt det inneber av planlegging, logistikk, prioriteringar, samt pakking og praktisk arbeid.

Meir om Samlingar på flyttefot 

Søndag 16. februar kl. 14 opnar utstillinga Ettertankar i Galleri Salhus, med arbeid av Ingrunn Oddny Myrland og Else Karin Tysse Bysheim. Utstillinga er basert på erfaringar, minner, ro og uro, og den nære og intime kjennskapen me alle har til tekstilar gjennom kleda me har på kroppen.

Meir om Utstillingsopning: Ettertankar

bilde fra artikkelen av vestnorsk utvandringssenter

Inkluderende museer. Kulturkunnskap og -arbeid som katalysator for god inkludering. Eit prosjekt gjennom Norges Museumsforbund. Her kan du lese og laste ned den publiserte artikkelen frå Vestnorsk...

Meir om Inkluderende museer - publiserte artiklar

Endeleg er det klart: Ruter og lus, strikkeboka Norsk Trikotasjemuseum gav ut på Museumsforlaget i fjor, kjem ut på engelsk i 2020! Den engelske utgåva blir gitt ut av amerikanske Trafalgar Square Books.

Meir om Ruter og lus på engelsk

I helga arrangerte Norsk Trikotasjemuseum Bergen strikkefestival for fjerde gong. Festivalen sette fokus på tema som berekraft og inkludering, og stilte med eit festivaldesign inspirert av Bergensvêret.

Meir om 1600 strikkarar besøkte Salhus i helga

Aktivitetsbasert undervisningsopplegg knytt til utvandringa til Amerika Vestnorsk utvandringssenter, ei ekte Prærielandsby flytta frå Amerika.

Meir om For skuleklassar

Gruppetur

Legg turen til Prærielandsbyen på Vestnorsk utvandringssenter, som eignar seg godt for blåturar og utflukter, for lag og foreiningar, songkor, slektstreff og pensjonistturar, der ei spennande oppleving med undring og utfordring set ein ekstra spiss på dagen og turen.

Meir om Skal du arrangere gruppetur?

Kalender

Strikkekafé: Kunsten å sy saman ei historie (28.01.2020 - Norsk Trikotasjemuseum)
Samlingar på flyttefot  (13.02.2020 - Bevaringstenestene)
Utstillingsopning: Ettertankar (16.02.2020 - Norsk Trikotasjemuseum)
Strikkekafé: Nina Granlund Sæther (18.02.2020 - Norsk Trikotasjemuseum)
Den amerikanske draumen om Noreg - Fotoutstilling (15.04.2020 - Vestnorsk utvandringssenter)
Sesongstart 2020 (10.05.2020 - Vestnorsk utvandringssenter)
Utvandringsfestivalen 2020 (03.07.2020 - Vestnorsk utvandringssenter)
Livet på Prærien - familiedag (06.09.2020 - Vestnorsk utvandringssenter)
Ullveka på Prærien (21.10.2020 - Vestnorsk utvandringssenter)
Halloween på Prærien (31.10.2020 - Vestnorsk utvandringssenter)

Sjå heile kalenderen

Ledige stillinger

    Følg oss