Museumssenteret i Hordaland

Ei stemme til tida

Lyngheisenteret

TLF: 56 35 64 10

post@lyngheisenteret.no

Kjøkken og resepsjon

andrew@lyngheisenteret.no

 

Velkomen til Lyngheisenteret!

Lyngheisenteret på Lygra i Nordhordland er eit nasjonalt og internasjonalt kunnskapssenter som gjennom aktiv drift skal verne lyngheilandskapet, formidle tradisjonar og gje gode opplevingar til besøkjande. Her kan du vandre på tilrettelagde stiar i eit historisk landskap slik det har vore på kysten i 5000 år. Inne har vi restaurant, kinosal, møterom m.m.

Opningstider

November:

25.11: Open for dei som har bestilt julelunsj på førehand. Kl 12-16

26.11: Førjulssundag med julemarked, juleverkstad og masse julegøy kl 12-17. Matstova er open for servering av god, heimelaga mat.

Desember:

03.12: Open for dei som har bestilt julelunsj på førehand. Kl 12-16

06.12: Bygdekino "Ekspedisjon Knerten" kl 18 og "Solsidan" kl 20

16.12: Open for dei som har bestilt julelunsj på førehand. Kl 12-16

17.12: Open for dei som har bestilt julelunsj på førehand. Kl 12-16

26.april - 30.september 2017: Ons-fre kl 11 -15.30, sundag 12-17.

Heile året tek vi i mot grupper, selskap, bedrifter, skuleklassar og studentar etter avtale.

Vi har frisk luft og flott turterreng i området, med utsikt til fjord, kyst og fjell.

NB! Hugs bandtvang, dyr på beite!

 

Førjulsstemning på Lyngheisenteret

Tradisjonen tro blir det julemarked, baking av peparkaker, juleverkstad og masse julemoro

Meir om Velkomen til årets førjulssundag på Lyngheisenteret

Førjulstemning på Lyngheisenteret! Fram mot jul har vi opent for bordbestilling til julelunsj i restaurant Matstova. Her kan du samle heile familien eller gode vener, og få servert god, heimelaga og lokal julemat i flotte lokalar med utsikt over fjorden. Vi tilbyr fleire julemenyar og dessertar, men hugs å bestille bord og mat på førehand.

Meir om Førjulsstemning med julelunsj på Lyngheisenteret

Det nærmar seg jul og vi har villsaukjøt frå lyngheiene i Nordhordland for sal

Meir om Kjøp villsaukjøt på Lyngheisenteret

Denne veka bakar vi lefser på Lyngheisenteret. Det meste av maten vi serverer her ute er heimelaga

Meir om Lefsebaking på Lyngheisenteret

Kva med godt, magert, økologisk og lokalt pinnekjøt til jul? I slutten av november kjem Lyngheisenteret til å ha klart pinnekjøt av villsau for levering!

Meir om Kjøp pinnekjøt av villsau frå Lyngheisenteret

Lyngheisenteret har no fått inn lokal lynghonning frå Austrheim - les meir her.

Meir om Lynghonning frå Austrheim til sals på Lyngheisenteret

I haust har Lyngheisenteret bestilt inn ekstra kjøt av villsau særskild frå Nordhordland. Merk at det er begrensa kor mykje vi har til sals, så her er det førstemann til mølla! Følgande er ute til sals:

Meir om Lyngheisenteret sel slakt av villsau frå Nordhordland

Lyngheisenteret avsluttar årets sommarsesong frå den 1.oktober av. Vi tar i mot grupper etter bestilling før kaféen og vanlege opningstider startar att våren 2018.

Meir om Lyngheisenteret avsluttar årets sommarsesong

Søndag 24.september hadde Lyngheisenteret besøk av Kjersti Follesøy frå Statens Naturoppsyn. Det var Familiesøndag og første helga i Ullveka, så Kjersti var her for å vise korleis ein kan farge garn og for å snakke om det viktige arbeidet ho og Statens Naturoppsyn gjer.

Meir om Intervju med Kjersti frå Statens Naturoppsyn

Villsaugarn frå Lygra. Foto av Stine Eikefet.

På Lyngheisenteret sel vi garn i frå villsauen som har beita her ute på Lygra. Garnet er eit samarbeid mellom Lygra Villsaulag, Hillesvåg Ullvarefabrikk og Lyngheisenteret.

Meir om Villsaugarn frå Lygra

Kalender


Sjå heile kalenderen

Sjå større kart

Kontakt oss:

                       Lyngheisenteret
                       Lurevegen 1575
                       Ytre Lygra
                       5912 Seim

                       tlf. 56 35 64 10
                       951 58 756
                       fx. 56 35 64 20

                       e-post: post@lyngheisenteret.no

Dagleg leiar :

                       Torhild Kvingedal
                       tlf. 951 58 756
                       e-post: torhild@lyngheisenteret.no

Kokk / Resepsjon ansvarlig :

                        Andrew Midson-Slettbakk
                        tlf. 970 92 060
                        e-post: andrew@lyngheisenteret.no

Resepsjon :
                        Astrid Helen Bergås Pletten
                        tlf. 924 98 978
Driftsteknikar :

                        Ivar Fineid
                        tlf. 412 68 323
                        e-post: ivar.fineid@muho.no

Prosjektleiar:

                       Mona Karstensen

                       ​tlf. 917 76 140

                       e-post. mona.karstensen@muho.no


Fagkonsulent/undervising:

                         Mons Kvamme,
                         tlf. 920 32 447  
                         e-post: mons@ballast.no